Tarieven

IK HOUD VAN OPENHEID, HELDERHEID EN KWALITEIT VOOR EEN BETAALBARE PRIJS.

  • Mijn uurtarief is scherp.
  • Ik bereken geen kantoorkosten.
  • Ik werk op basis van uurtarief, maar een enkele keer kan een vaste prijs afgesproken worden.
  • Vooraf wordt een schatting gemaakt van het aantal uren en dus de kosten, mocht deze schatting niet toereikend zijn, dan gaan wij hierover in overleg.

KENNISMAKINGSGESPREK

Een gevoel is een hele belangrijke maatstaaf. Als het gevoel niet goed is, kun je in mijn optiek niet verder. Het kennismakingsgesprek is dan ook heel belangrijk! En geheel op mijn kosten (maximaal één uur). Hiermee kun jij beoordelen of ik ben wie jij zoekt en kan ik beoordelen of jij degene bent die ik kan helpen. Zijn wij beiden tot deze conclusie gekomen, dat ik ben wie jij zoekt en jij degene bent die ik kan bijstaan, dan pas gaan wij met elkaar verder. Een vertrouwd, helder en duidelijk verhaal. Dus kom maar op!

MEDIATION / SCHEIDINGSKOSTEN

Ook de scheiding wordt doorberekend op basis van uurtarief. Ik werk niet o.b.v. gefinancierde rechtshulp, de zogenoemde toevoeging. Deze keuze is een heel bewuste keuze.

De advocate welke wij zullen inschakelen om een eventuele echtscheiding daadwerkelijk in te dienen bij de Rechtbank werkt wel onder toevoeging, een financiering van deze kosten kan hierin dan ook wel gemaakt worden. Omdat ik echter een vaste prijsafspraak met haar heb m.b.t. het indienen van het geheel, kan het ook zijn dat deze prijs lager uitvalt dan een toevoeging aan te vragen. Dit houden wij uiteraard in de gaten.

AFTREKBAARHEID KOSTEN

Bepaalde kosten kunnen aftrekbaar zijn, denk aan zakelijke advieskosten welke binnen de onderneming opgevoerd kunnen worden of de kosten m.b.t. partneralimentatie voor de ontvangende partij welke aftrekbaar zijn in de inkomstenbelasting.

UURTARIEF

Mijn uurtarief is € 92,50 incl. BTW. De tijd welke ik met het dossier bezig ben, wordt genoteerd en hiervan krijg je bij de facturering een overzicht. Facturering gaat per ca halve tot hele maand. Zo lopen de kosten niet te hoog op en blijft het voor jou te overzien.

Kosten met betrekking tot een scheiding worden ook per uur berekend, dus niet per persoon. De opstart- en of herstartkosten van een huwelijk en vermogensdossier zijn € 67,50 incl. BTW, verder zal het geheel op basis van uurtarief geschieden zoals hiervoor beschreven.  De kosten worden normaliter wel gedeeld tussen partijen, in dit geval betekend het dat iedere partij € 46,25 per uur voldoet. Partijen krijgen echter wel één factuur welke zij onderling dienen te verrekenen, of ieder apart (bij helfte) dienen over te boeken.

EEN SCHERP TARIEF

Zoals al eerder aangegeven werk ik op basis van een scherp tarief, maar in mijn ogen zeker realistisch. Een tarief wat toch zeer betaalbaar en haalbaar is voor menigeen. Ik werk vanuit het oogpunt dat iedereen advies verdiend en dat dus ook moet kunnen betalen.

Op informatievoorziening, opleiding en programmatuur beknibbel ik nooit. Ik maak wel heel bewuste keuzes omtrent mijn kantoorruimte en bijvoorbeeld op de instanties waar ik bij aangesloten ben.

En ja, wij wonen niet in de stad, maar in een prachtig dorpje in het mooie Oldambt, wat ook weer scheelt in de kosten 😉

Een afspraak kan tot 24 uur van te voren kosteloos worden verplaatst of geannuleerd, dit kan middels telefoon, app of mail, echter mocht een afspraak geen doorgang vinden, zonder dat deze minimaal 24 uur van te voren is geannuleerd, dan ben ik genoodzaakt om een bedrag van minimaal één half uur in rekening te brengen.