Scheiding / Mediation

Scheiding_WebVersieEen scheiding. Helaas, tegenwoordig eerder regel dan uitzondering en helemaal na een vakantieperiode. 40% van de stellen beland uiteindelijk in een relatiebreuk. Een heel leven met elkaar valt uiteen, met alle gevolgen van dien.

Tal van praktische zaken dienen geregeld te worden, zoals huis, vermogen, schulden, maar denk ook aan uw hypotheek, uw eigen onderneming, alimentatieverplichtingen en wat te doen met de verkregen schenkingen en of erfenissen?

Helaas in deze is de scheiding niet alleen voor jullie als partners een ware omslag, ook uw kinderen, familie en vrienden scheiden met u mee. Voor de kinderen dient u dan ook weloverwogen beslissingen te nemen en deze vast te leggen in een ouderschapsplan , dit is inmiddels al een aantal jaren verplicht (ook voor niet gehuwde stellen), maar houdt het hier mee op? Nee, u kunt eenmalig een ouderschapsplan opstellen, maar deze is aan wijzigingen onderhevig en dient dus structureel onderhouden te worden, het is en blijft dan ook zaak om met elkaar in gesprek te blijven omwille van de kinderen.

En de praktische zaken? Het is helaas niet zo makkelijk als cd voor jou cd voor mij. De zaken dienen volgens wet of voorwaarden verdeelt te worden, daarnaast dient u ook rekening te houden met de belastingdienst. Fiscaal kan dit namelijk grote gevolgen en eventueel claims met zich meebrengen. En al uw emoties? Deze komen ook aan bod, het is niet niks een relatie met elkaar en nu zonder elkaar, dit wordt vaak als een rollercoaster ervaren, voor zowel u, als uw (ex)partner, als uw kinderen, familie en vrienden. Ik help u hier graag door heen.

Zaak om het geheel dan ook goed op elkaar af te stemmen. Ik  kan u bijstaan bij zowel het convenant (verdeling van de boedel en vermogen) als het ouderschapsplan en de structurele omgangsgesprekken.

In samenwerking met Kappelhof Advoten (mw. Mr. A.E. van Nimwegen) zorgen wij er voor dat de echtscheidingsstukken uiteindelijk bij de Rechter komen en dat er een uitspraak komt met hieruit volgend een beschikking en inschrijving in het huwelijksregister.

Bent u echter opzoek naar iemand welke u even op weg helpt, of waar u alles even door kunt laten beoordelen, ook dat kan. De één wil begeleiding van A tot Z, de ander wenst even een second opinion op bijvoorbeeld alleen het ouderschapsplan of wil eerst eens weten wat er daadwerkelijk allemaal bij komt kijken, wat hij/zij zelf kan uitvoeren en wat uitbesteed moet/kan worden. Alle wensen zijn met mij te bespreken en uiteraard ook uit te voeren.