Scheiden / Mediation

DE SCHEIDING

Helaas, tegenwoordig eerder regel dan uitzondering en helemaal na een vakantieperiode. 40% van de stellen beland uiteindelijk in een relatiebreuk. Een heel leven met elkaar valt uiteen, met alle gevolgen van dien.

Tal van praktische zaken dienen geregeld te worden, zoals huis, vermogen, schulden, maar denk ook aan uw hypotheek, uw eigen onderneming, alimentatieverplichtingen en wat te doen met de verkregen schenkingen en of erfenissen en vergeet je de kinderen niet?

Helaas in deze is de scheiding niet alleen voor jullie als partners een ware omslag, ook jullie kinderen, familie en vrienden scheiden met je mee. Voor de kinderen dienen er dan ook weloverwogen beslissingen te worden genomen en deze vast te leggen in een ouderschapsplan , dit is inmiddels al een aantal jaren verplicht (ook voor niet gehuwde stellen), maar houdt het hier mee op? Nee, je kunt eenmalig een ouderschapsplan opstellen, maar deze is aan wijzigingen onderhevig en dient dus structureel onderhouden te worden, het is en blijft dan ook zaak om met elkaar in gesprek te blijven omwille van de kinderen.

EN DE PRAKTISCHE ZAKEN?

Het is helaas niet zo makkelijk als cd voor jou cd voor mij. De zaken dienen volgens wet of voorwaarden verdeelt te worden, daarnaast dien je ook rekening te houden met de belastingdienst. Fiscaal kan dit namelijk grote gevolgen en eventueel claims met zich meebrengen. En alle emoties? Deze komen ook aan bod, het is niet niks een relatie met elkaar en nu zonder elkaar, dit wordt vaak als een rollercoaster ervaren, voor zowel jezelf, als voor je (ex)partner, als de kinderen, familie en vrienden. Ik help jullie hier graag door heen.

Zaak om het geheel dan ook goed op elkaar af te stemmen. Ik  kan jullie bijstaan bij zowel het convenant (o.a. verdeling van de boedel, vermogen, pensioenen en partneralimentatie) als het ouderschapsplan (o.a. omgangsregeling, opvoed taken, kinderalimentatie) en de structurele omgangsgesprekken. Dit alles realiseren wij in een mediation traject.

In samenwerking met mw. Mr. A.E. (Eveline) van Nimwegen van Henkelman – van Nimwegen familierecht advocaten & Mediators zorgen wij er voor dat de echtscheidingsstukken uiteindelijk bij de Rechter komen en dat er een uitspraak komt met hieruit volgend een beschikking en inschrijving in het huwelijksregister.

MOGELIJKE OPTIES:

Ben je echter opzoek naar iemand welke jullie even op weg helpt, of waar je alles even door kunt laten beoordelen, ook dat kan. De één wil begeleiding van A tot Z, de ander wenst even een second opinion op bijvoorbeeld alleen het ouderschapsplan of wil eerst eens weten wat er daadwerkelijk allemaal bij komt kijken, wat hij/zij zelf kan uitvoeren en wat uitbesteed moet/kan worden. Alle wensen zijn met mij te bespreken en uiteraard ook uit te voeren.

TERMIJN

Een scheiding is niet van de één op de andere dag geregeld. En dat is maar goed ook. Natuurlijk wil je graag dat alles zo snel mogelijk is afgewikkeld, maar neem ook de tijd om alles goed te overdenken, door te spreken en op mekaar af te stemmen. Het huwelijk is ook niet in één dag opgebouwd, het afbreken ook niet. En wellicht dat het partnerschap gesneuveld is, maar het ouderschap moeten we wel intact houden. De meeste scheidingen binnen mediation hebben dan ook een termijn van ca. 3 a 4 maanden met hierin meestal tussen de 3 a 5 gesprekken, hier komt de termijn van de Rechtbank overheen, deze kan per regio erg verschillen.

Een kennismakingsgesprek is geheel vrijblijvend en op mijn kosten.

Marion Olthuis # 06 29 07 58 01