Relatie

Relatie_WebVersieWat is er mooier dan je liefde te kunnen delen met je levenspartner. Elkaar steunen door dik en dun.

Sinds 1 januari 2018 zijn er tal van veranderingen in de wetgeving en regelgeving voor gehuwden en of geregistreerd partners. Stap je vanaf dat moment in het huwelijksbootje, dan wordt het vermogen wat jullie bezaten zowel positief als negatief niet meer één geheel. Deels blijft dit eigen, deels gaat dit samensmelten na de huwelijksdatum. Hoog nodig tijd voor een goede administratie, want waar gaat het vermogen heen? En wie heeft dan een vordering op wie? De wet wil de partners beschermen, dit vergt echter een goede boekhouding. Even up to date gehouden worden, bel me.

Maar een relatie brengt natuurlijk veel meer met zich mee. Een stuk zorgen voor elkaar, voor nu en in de toekomst. Eén huishouden, vaak twee inkomens, wat als één inkomen wegvalt? Door ongeval of overlijden? Kunt u dan alles nog betalen? En wie bepaald wat er wel of niet met u mag gebeuren en met uw bezittingen? Niet vastgelegd, dan heeft u toch een probleem tegenwoordig.

Dus ook in glorietijden zaak om eens even met elkaar om de tafel te gaan wat u nu echt wilt. U heeft het nu zelf voor het zeggen en kan hierdoor uw partner erg veel uit handen nemen.