Kinderen

Kinderen_WebVersieKinderen zijn een waardevol bezit. Je groeit samen met ze op, elke fase heeft zijn eigen kenmerken. En wat gaat de tijd toch snel.

Van klein guppy tot volwassene, en in de tussentijd bent u verantwoordelijk. Veel zaken waar u al vroeg aan moet gaan denken, wat als ze straks willen studeren, topsport willen gaan bedrijven, wilt u ze al een vermogen meegeven om mee te starten? Maar helaas ook de minder leuke zaken moeten we de revue laten passeren, wat als u of de andere ouder weg komt te vallen, door blijvende invaliditeit, coma of een overlijden. En wat als dit u beiden overkomt? Wie zorgt er dan voor de kinderen? Heeft u ooit een gesprek gehad van wat als?

Na een scheiding is het duidelijk, het ouderschapsplan en daarna uiteraard de uitvoering hiervan. Maar wat als er onder andere omstandigheden een streep gehaald wordt door uw ouderschap en uw capaciteiten? Wie maakt de beslissingen, wie draait er voor hun opvoeding op, wie gaat dit bekostigen en waar gaan ze dan wonen?

Zaken waar u uiteraard liever niet bij stil wilt staan, maar wat wel enorm belangrijk is, u bent immers verantwoordelijk, voor nu en in de toekomst. Ook voor nu, bespreek dit met elkaar als ouders zijnde, zet het vast om onduidelijkheid tegen te gaan en een stuk om op terug te vallen als u het even niet meer weet in alle hectiek.

Dus nu even voor de zure appel heen en het gaan regelen!

Ik ga graag met u alle facetten bij langs, zowel bij leven als bij overlijden en vanuit daar kunnen wij gezamenlijk bepalen welke stappen er genomen dienen te worden.

Ook hier heb ik een fijne samenwerking bewerkstelligd en wel met notariskantoor Slochteren Mr. J. van der Ploeg.