Kinderen, je dierbaarste bezit, maar wat als jou wat overkomt?

Direct maar met de deur in huis. Jij als ouder komt te overlijden en jij laat je kinderen achter. Compleet hulpbehoevend en niet op eigen benen kunnen staan. Wanneer jij ook een partner achterlaat en hij of zij is de andere (erkende en gezaghebbende) ouder van de kinderen, dan gaat automatisch het volledige gezag naar diegene. Maar wat als die ouder niet meer jou partner is? Of wat als jullie er beiden niet meer zijn?

Jij komt te overlijden

Je partner of de andere ouder komt compleet alleen voor de gehele zorg voor de kinderen te staan. Er zullen ongetwijfeld handen zijn die willen helpen, maar ook dat hoeft niet standaard te zijn. Wellicht moet de achterblijvende ouder minder gaan werken, om de kinderen een solide basis te geven, hen te kunnen opvoeden, of misschien moet deze juist meer gaan werken om het hoofd boven water te houden. Maar hoe gaat het dan met de opvang voor de kinderen? De achterblijvende ouder en de kinderen vallen emotioneel in een gat en dan alle zakelijke en financiële aspecten nog. Help!

Jullie als beide ouders zijn er niet meer.

Nu staan de kinderen echt alleen. Wie gaat ze opvoeden? Wie gaat er voor ze zorgen? Een solide basis geven, emotioneel en financieel? En wie gaat alles afwikkelen nu jullie er niet meer zijn?

Regel het!

Zorg er voor dat er bekend is bij wie jullie willen dat de kinderen komen wanneer jullie er gezamenlijk niet meer zijn, dit kan als basis heel makkelijk bij de Rechtbank, dit kan volledig digitaal en kosteloos, bespreek dit van te voren wel met de gewenste voogd(en). Denk daarnaast aan het financiële aspect, hoe is het nabestaandenpensioen geregeld? Is er een kapitaal welke tot uitkering komt? Is er wellicht een lijfrente uitkering? Dus met andere woorden, waar leven je kinderen van, wanneer ze financieel niet meer op jou kunnen rekenen. Hier valt vaak een heel groot gat. Wie gaat dit financieel en juridisch voor ze managen? Wijs een bewindvoerder aan, deze is dan verantwoordelijk voor alle financiële beslissingen. Dit kun je regelen in een testament. Hierin kun je alle wensen opnemen. Wie erft wat? Wie regelt de uitvaart? Wie regelt de afwikkeling van de nalatenschap? Stel dat je gescheiden bent en jij komt te overlijden en je kinderen zijn je enig erfgenaam, wees je er dan van bewust dat de afwikkeling van de nalatenschap komt te liggen bij je ex-partner, hij is immers de wettelijk vertegenwoordiger van de kinderen.

Neem contact met mij op, wanneer er nu vraagtekens bij je zijn. Heb ik het wel goed geregeld, hoe is onze situatie? Ik onderzoek het graag met je en stel een plan op hoe nu te handelen.

Marion Olthuis #06 29 07 58 01

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s