Huis verkopen met zonnepanelen (particulier)

Wat is er mooier dan dat de wereld langzamerhand een beetje groener wordt. Hier dragen we natuurlijk allemaal graag een steentje aan bij, dit mede door zonnepanelen te plaatsen op de woning. En een extra voordeel, je krijgt de BTW ook nog terug.

Wanneer jij je aanmeld als houder voor zonnepanelen bij de belastingdienst, dan kun jij mogelijk de BTW terug ontvangen, hierna word jij als ondernemer op verzoek geplaatst onder de KleineOndernemersRegeling (KOR), deze regeling ontslaat je dan van de administratieve verplichtingen en het doen van de kwartaalaangifte BTW.

Maar wat nu wanneer jij je woning verkoopt?

Wees je er dan van bewust dat jij je afmeld als ondernemer bij de belastingdienst. Koop je namelijk weer een nieuwe woning en wil jij hier ook zonnepanelen op plaatsen en val jij onder de KOR, dan vis je naast het net wat betreft de BTW teruggave. Je hebt immers geen administratieve verplichting tot het doen van aangifte en nee, hier kun je niet in kiezen van ik doe deze keer toch graag aangifte.

Afgemeld als ondernemer

Heb jij je tijdig afgemeld als ondernemer bij verkoop van je woning en je wilt weer aangifte doen voor nieuwe zonnepanelen, dan dien jij de aankomende 3 jaren wel elk kwartaal aangifte m.b.t. de BTW te doen. Je kunt dan niet eerder hernieuwd een verzoek indienen tot toe te treden tot de KOR 3 jaar, dan na afmelden ondernemerschap.

Zelfstandig ondernemer zonnepanelen en de KOR

Ben je zelfstandig ondernemer en wil je zonnepanelen aanschaffen, maar heb jij voor je onderneming gekozen om te vallen onder de KOR? Let dan goed op dat je de BTW niet terug kunt vorderen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s