Belastingaangifte 2019

1 maart 2020

Vanaf vandaag is het zover, we mogen weer massaal aangifte inkomstenbelasting doen bij de belastingdienst. Doe je voor 1 april aangifte, dan krijg je voor 1 juli bericht. Uiterlijk 1 mei dient de aangifte echter binnen te zijn, of je moet uitstel aanvragen, maar gedaan is maar gedaan…

Zelf of toch laten doen?

Ook dit jaar heeft de belastingdienst o.b.v. feedback van gebruikers, zijn systemen verbeterd. Zo zijn helpteksten gebruiksvriendelijker gemaakt, wordt de IB ondernemer meer ondersteund en zijn uiteraard de fiscale en wettelijke wijzigingen doorgevoerd. Veel is daarnaast al voor je ingevuld. Zelf invullen lijkt dan ook een eitje en is voor menigeen ook zo. Maar de slogan leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker, gaat helaas nog steeds niet op.

Hoe zat het ook alweer?

Heb jij voor jezelf goed in kaart wat je allemaal mag aftrekken voor je eigen woning? Mag je de hypotheekrente nu wel of niet helemaal aftrekken, hoe zit het ook alweer met het jaar 2012, hier was toch iets mee? En met de aflosverplichting om hypotheekrenteaftrek mogelijk te maken? Wanneer je een huis hebt gekocht, mag je die notariskosten, advieskosten, kosten NHG, taxatiekosten, makelaarskosten, overdrachtsbelasting e.d. nu wel allemaal opvoeren of (deels) niet? Welke alimentatie mag ik aftrekken, de kinder- of partneralimentatie en de kosten hiervoor? Zorgkosten en schenkingen, ook hier was iets mee, maar wat precies en onder welke voorwaarden? En dan die extra inkomsten, ook zo’n dingetje. Om nog maar te zwijgen over het pensioen welke jij zelf bij elkaar spaart in de derde pijler, iets met jaar- en reserveringsruimte….. Zie jij de bomen door het bos nog?

Niet? Bel mij dan even voor het maken van een afspraak, ik help je graag en de kosten vallen echt reuze mee, € 65 per aangifte, dat is zo weer terug verdient.

Check nog even de checklist voor je belastingaangifte hier.

Marion Olthuis # 06 29 07 58 01