Even een paar zaken om tegen het licht te houden!

VERZEKERINGEN

Check je verzekeringen, zijn deze slapend en worden deze elk jaar automatisch verlengt? Kijk dan of de dekking nog bij jou en je gezin past en of de premie niet lager kan. Dit kun je zelf doen, of zet je tussenpersoon even aan het werk.

OVERBODIGE ABONNEMENTEN

Hoeveel abonnementen heb je eigenlijk? Gemiddeld is dit tussen de 5 en 15 abonnementen, maar meestal voelt dit niet zo en wat we eraan uitgeven weten we al helemaal niet. Check dan ook eens grondig de abonnementen welke je hebt en zijn deze echt zo nodig, nuttig en mogelijk besparend?

LEEF GROENER

Neem eens wat vaker de fiets of het OV, plaats zonnepanelen, isoleer je huis, stap over op groene stroom, vlieg minder en/of kies een zuinigere auto. Ook het besproeien van de tuin kan heel makkelijk met opgevangen regenwater. En dit alles bespaart je ook nog eens een aardig centje.

BANKKOSTEN

Menig bank vraagt mijns inziens veel te veel voor de weinige diensten welke zij verlenen. Dit kan dan ook echt beter en makkelijker. Check dan ook eens wat jou bank te bieden heeft en wat andere banken te bieden hebben. Krijg jij wat je wenst? En overstappen is tegenwoordig heel gemakkelijk met de overstapservice.

CHECK JE HYPOTHEEK

Kun jij gebruik maken van de lage rente? Dit door mogelijk over te sluiten, of rentemiddeling? Oversluiten kan uit wanneer je binnen de huidige rentevastperiode alle kosten hebt terug verdient. De vergoedingsrente (voorheen de boeterente) is tevens aftrekbaar, de rente welke je betaalt om deze te financieren echter niet. Laat het eens doorrekenen wat het kost, wat het je oplevert en wat dit doet voor de totale hypotheeksom.

TESTAMENT

Is jou testament nog actueel? En heb je ook gedacht aan je levenstestament? Bij overlijden wil je graag alles zo goed mogelijk geregeld hebben, zowel financieel als fiscaal als emotioneel (waar mogelijk), maar ook wanneer jou iets overkomt en je zelf niet meer bij machte bent om te beslissen. Zorg dan ook voor een testament en levenstestament welke up to date is!

BELASTINGAANGIFTE EN TOESLAGEN

Denk nu alvast na over je belastingaangifte en toeslagen over 2020. Vraag deze eventueel aan. Zorg dat je inkomen en aftrekposten zo fiscaal gunstig benut en/of inzet en denk aan je vermogen, deze kan van grote invloed zijn op je toeslagen. En heeft je meerderjarige kind ook al zijn toeslagen aangevraagd? Check dit ook direct even.

Opzoek naar nog meer tips, feitjes en weetjes? Neem even contact met mij op, dan spreken we jou situatie even door

Marion Olthuis # 06 29 07 58 01

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s