Financiële Schoonmaak

Het jaar is weer begonnen! En wat is er leuker dan dit jaar geld overhouden. Dus tijd voor de grote financiële schoonmaak!

Verzekeringen;

Als het goed is heb je al kritisch naar je zorgverzekering gekeken voor 31-12-2019, hier kon je een aardig bedrag per jaar mee besparen. Maar denk je ook aan de rest van je verzekeringen? Kijk met de gedachte om alleen datgeen te dekken wat je zelf niet kunt of wilt dragen wanneer het teniet gaat. Kijk daarnaast naar de dekking en de premie van de schadeverzekeringen, maar ook naar die van de levensverzekeringen/overlijdensrisicoverzekeringen. Zijn deze verzekeringen nog naar wens? En is de premie nog van deze tijd? Misschien hebben er zich wel situatiewijzigingen voor gedaan, bijvoorbeeld dat je gestopt bent met roken, wist je namelijk dat de meeste overlijdensrisicoverzekeringen een premiedaling kennen nadat je twee jaar gestopt bent met roken? En ook de nieuwe wetgeving komt eraan, dat verzekeraars ex-kankerpatiënten niet meer anders mogen behandelen dan niet ex-kankerpatiënten. Dus hierin actie!

Vaste lasten;

Dan de andere vaste lasten, hypotheek/huur, gas/water/licht, boodschappen. Ook deze zaken kunnen zeker tegen het licht gehouden worden. Is het zaak om deze om te gooien? Wellicht energiebesparende maatregelen te treffen? Of misschien is middeling in de hypotheekrente iets voor jou? Maar ook de leverancier leg je natuurlijk onder de loep.

Kritisch kijken;

Door kritisch te kijken, kan er duidelijkheid komen van wat er is, wat er niet is en wat wellicht overbodig of toch gewenst is. Vanuit hier kun je keuzes maken, want zeg nou zelf, wie wil er geen geld besparen.

Ons als gezin zijnde heeft dit kritisch kijken en handelen ca. € 225 per maand opgeleverd! Dat is echt een enorm bedrag, waar ook ik zelfs wel een beetje van schrok.

Marion Olthuis # 06 29 07 58 01