ZZP’er, heb jij je nabestaandenpensioen wel geregeld?

Veel zelfstandig ondernemers, waaronder de ZZP’er, staan er niet bij stil dat het recht op nabestaandenpensioen (vaak) vervalt wanneer zij hun baan opzeggen bij hun werkgever en voor zichzelf verder gaan.

Een nabestaandenpensioen bij een werkgever is vaak verzekerd op risicobasis en vervalt bij uitdiensttreding.

OVERLIJDEN VOOR PENSIONERING VORIG JAAR OP RUIM 21.500 MENSEN

Wie denkt dat overlijden voor pensionering niet vaak voorkomt, heeft het mis, dit blijkt ook uit bovenstaand cijfer. Maar wat laat je achter wanneer je komt te overlijden? Een partner, kinderen een geen nabestaandenpensioen?!

Ook een scheiding kan van invloed zijn op de hoogte van het nabestaandenpensioen.

Duikel de gegevens dan ook eens weer op en bekijk je UPO (uniform pensioen overzicht) wat het nabestaandenpensioen is en hoe hoog. Heb je daarnaast een losse overlijdensrisicoverzekering? Dekken deze dan genoeg om je nabestaanden alsnog rond te laten komen nadat jij bent overleden? Want je inkomen uit zelfstandigheid is er dan niet meer…

Ik zoek het graag samen met je uit! Geef je inzicht in wat je hebt en wat je niet hebt.

Marion Olthuis # 06 29 07 58 01