Het nieuwe BTW-identificatienummer komt eraan!

Alle eenmanszaken / ZZP’ers hebben inmiddels een brief ontvangen met hun nieuwe BTW identificatienummer van de belastingdienst. Dit nummer dient vanaf 1 januari 2020 gebruikt te worden bij al het contact met klanten en leveranciers. Vermeld het dan ook op de factuur, website en andere communicatiemiddelen. Staat het oude nummer nog op briefpapier of andere communicatiemiddelen, vervang dit dan door het nieuwe BTW nummer.

MAAR WAAROM EEN NIEUW BTW-NUMMER?

Het oude nummer bestond bij eenmanszaken voor het grootste deel uit het BSN nummer, dit is het persoonlijke identificatienummer richting onder andere de fiscus en dus erg privacy gevoelig.

Vanaf 1 januari heeft het nieuwe BTW nummer niets meer te maken met het eigen BSN nummer en is de privacy dan ook nog meer gewaarborgd.

PER WANNEER?

Per 1 januari geldt het nieuwe BTW nummer, tot die tijd blijft het oude BTW nummer nog van kracht. Geef wel op tijd het nieuwe nummer door aan bijvoorbeeld de boekhouder, drukker, leveranciers, relaties e.d. Zij gebruiken dit nummer dan vanaf 1 januari 2020. Het oude BTW nummer blijft gelden voor de communicatie met/richting de belastingdienst.

Marion Olthuis # 06 29 07 58 01

Reacties zijn gesloten.