Scheiden

SCHEIDEN IN GRONINGEN

Een breuk in de relatie, wellicht één waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet. Of jullie nu gezamenlijk de keuze hebben gemaakt, of wanneer één van beide de knoop heeft doorgehakt, er komt een heleboel op je/jullie af. Maar waar moet je beginnen. De aller eerste stap is uiteraard de keuze en het bekend maken hiervan richting je partner.

MAAR HOE PAK JE DIT AAN EN HOE DAARNA VERDER?

Weet je wat je allemaal moet regelen? En moet je hiervoor naar de Rechtbank, notaris, advocaat, mediator of kun je het (deels) zelf?

De eerste stap is misschien de lastigste, hier kan ik al een partner in zijn, naast je komen staan. Wellicht is het fijn om alvast te weten wat er op je afkomt, waar je rekening mee kunt houden, wat je wel en wat je vooral niet moet doen.

VANUIT EEN ONAFHANKELIJK OOGPUNT VAN MEDIATION BEKIJK IK GRAAG DE SITUATIE.

Vergelijk ik de mogelijkheden samen met jullie en doe ik er alles aan om jullie afzonderlijk van elkaar een mooie toekomst te bieden. Jullie beiden komen hier volledig aan bod in de gesprekken, deze kunnen gezamenlijk gevoerd worden, maar heb je op enig moment behoefte aan een gesprek met mij alleen, dit om je eigen situatie eens goed door te spreken, dan kan dit uiteraard. Ook wanneer je het je partner nog niet verteld hebt. Dit kan helderheid en meer grip geven op de zaak voor nu en in de toekomst.

Jullie zijn  hier gezamenlijk, maar ook afzonderlijk van elkaar het belangrijkste en wanneer er kinderen zijn, zetten wij hen natuurlijk ook voorop. Vanuit mediation pak ik het geheel graag samen met jullie aan. Van A tot Z kan alles voor jullie geregeld worden, maar is de wens er om bepaalde zaken zelf onder handen te nemen, dan kan dit uiteraard ook.

Wat jullie situatie ook is, jullie blijven op een bepaalde manier met elkaar verbonden, ook al is het maar het verleden wat jullie hebben gedeeld.
Het stellen van een startpunt en het uitspreken van een einddoel, is hierin een goede basis om jullie relatie en jullie zelf voor in de toekomst een mooi begin te laten zijn.

Marion Olthuis # 06 29 07 58 01